A „bacon szalonna” eredete

Kezdőlap / Híreink / A „bacon szalonna” eredete

A „bacon szalonna” eredete

A „bacon szalonna” eredete

A bacon szó magyarul szalonnát jelent, így a „bacon szalonna” szabad fordításban: szalonna szalonna…

Érdekes, nemigaz? Úgy tűnik, hogy jó eséllyel megtaláltuk erre a magyarázatot, bár még a nyelvészek a mai napig vitatkoznak a szó eredetéről, de a jelenlegi tényállást szeretnénk bemutatni. Gondoljuk vagy sem, az angol szó alapja hazánkból származhat, mégpedig a Bakony szavunkból. Olvassuk csak el egymás mellett: bacon=Bakony.

Egy dolgot már biztosan állíthatunk, a magyar mangalicát nagyon sokáig „bakonyi sertés” néven értékesítették a szigetországban. Az angolok pedig próbálhatták leküzdeni a nyelvi akadályokat, azonban nehezükre eshetett kiejteni a bakonyi szót, így formálódhatott át bacon-né. Így sokan arra a következtetésre jutottak, hogy az angol bacon szó márpedig azt jelenti, hogy bakonyi, így a bacon szalonna nem mást jelent, mint „bakonyi szalonna”. Ez a kis szójáték talán igaz, talán nem, nekünk nagyon tetszik a lehetséges összefüggés a két szó között.

Kóstoltad már „bacon szalonnás” finomságainkat?

Lecsós-baconos pizza – Sajtos-bacon BurgerSajtos-baconos HotdogSajtos-baconos Gyros tál

Házhozszállítás

Most nem tudsz bejönni? Semmi gond, majd mi elvisszük Neked Vegast!

Szállítási díjaink Tatabánya egész területén: 500 Ft. Vidéki házhoz szállítás díjáról érdeklődj telefonon. Bankkártyát, szép kártyát és Erzsébet kártyát elfogadunk!

Rendelesfelvétel:
K, sz, cs, v: 10.30-20.30
P, Szo: 10:30-21:30

34/310-930; 30/218-9299