10 + 1 pizza-érdekesség

Kezdőlap / Híreink / 10 + 1 pizza-érdekesség

10 + 1 pizza-érdekesség

1., Az első pizzéria 1738-ban, Nápolyban nyílt és az Antica Pizzeria nevet viselte.

2., Évente megközelítően ötmilliárd pizzát adnak el világszerte – ebben nincsenek benne a félkész, gyorsfagyasztott pizzák.

3., Minden nép szereti az eredetileg kevés, de annál jobb minőségű feltétekkel készült olaszos pizzákat a saját ízlésükre alakítani. Gondoljunk csak a feltétektől roskadozó vastag tésztájú amerikai pizzákra, vagy akár a hagymás, kolbászos magyaros pizzára. Ugyanígy a svédek szeretik a pizzájukat mozzarella helyett a saját sajtjukkal készíteni, ahogy Indiában vagy Pakisztánban a helyiek curryvel megpakolni.

4., A világ legdrágább pizzája jelen pillanatban a Renato Viola által kreált XIII. Lajos pizza. Ára 8300 euró. Ez egy 20cm átmérőjű, kétszemélyes pizza, 72 órát vesz igénybe az elkészítése kelési, dagasztási időkkel együtt. A saját otthonunkban szolgálják fel a világ jelenleg leghíresebb pizzaséfje, azaz a szülőatya, Renato Viola által. Plussz még egy szakács érkezik hozzánk és még egy sommelier is. A feltétek közt természetesen a legdrágább alapanyagokat képzeljük el ausztrál rózsaszín sótól kezdve a legdrágább beluga kaviáron át homárig. Ehhez természetesen még jár rendkívül drága konyak, pezsgő, számozott étkészlet és még számos egyéb különlegesség.

5., Az amerikaiak kedvenc pizza feltétje a pepperoni.

6., A skótoknál népszerű formája a pizzának, hogy félbehajtják, majd sűrű tésztába mártják, ezután forró olajban megsütik. Nem meglepő azoktól, akik a Mars csokit is tésztába mártva olajban megsütik…

7., Lady Gaga egy alkalommal 270 000 forintnak megfelelő értékben rendelt pizzát a rá már órák óta várakozó rajongóinak.

8., Az FBI munkatársai egyszer egy elmegyógyintézetben folytatott nyomozás során pizzát szerettek volna rendelni, de a pizzéria diszpécsere egyszerűen rájuk tette a telefont.

9., Alaszkában van egy pizzázó, ahol a futárok repülőgéppel szállítják ki a megrendelőknek a finomságokat.

10., Míg Európában a pizza ketchuppal való ízesítése a jellemzőbb, addig Japánban majonézzel dobják fel e paradicsomalapú finomságot.

10+1, A nők több borravalót hagynak a pizzafutárnak, mint a férfiak.

Házhozszállítás

Most nem tudsz bejönni? Semmi gond, majd mi elvisszük Neked Vegast!

Szállítási díjaink Tatabánya egész területén: 500 Ft. Vidéki házhoz szállítás díjáról érdeklődj telefonon. Bankkártyát, szép kártyát és Erzsébet kártyát elfogadunk!

Rendelesfelvétel:
K, sz, cs, v: 10.30-20.30
P, Szo: 10:30-21:30

34/310-930; 30/218-9299