A panírozás története

Kezdőlap / Híreink / A panírozás története

A panírozás története

A panírozott és bő zsírban sütött, magyarul rántott húsok készítésének története is jól mutatja, hogy nem csak a háziasított növény- és állatfajták, hanem a konyhában alkalmazott ételkészítési módok vándorlását is a világban. Joggal gondolhatnánk, hogy a rántott hús „echte” bécsi találmány, hiszen már a neve is erre utal: Bécsi szelet. Valójában a panírozás története sokkal kacskaringósabb.

A panírozás eredetileg bizánci találmány, mely mór közvetítéssel jutott az ibér félszigetre, ahol évszázadok óta fogyasztják Andalúz szelet néven. Innen az itáliai háborúk idején spanyol zsoldosok révén került a mai Olaszországba, ahol milánói szeletként ismert. A risorgimentó (az olasz függetlenségi háború és a modern Olaszország megteremtése) idején Radetzky marsall osztrák csapatai által került Bécsbe, s innen indult világhódító útjára – így hazánkba is. 🙂

Te ma milyen panírozott finomságot ennél?

Házhozszállítás

Most nem tudsz bejönni? Semmi gond, majd mi elvisszük Neked Vegast!

Szállítási díjaink Tatabánya egész területén: 650 Ft. Vidéki házhoz szállítás díjáról érdeklődj telefonon. Bankkártyát, szép kártyát és Erzsébet kártyát elfogadunk!

Rendelesfelvétel:
K, sz, cs, v: 10.30-20.30
P, Szo: 10:30-21:30

34/310-930; 30/218-9299