A hamburger eredete

Kezdőlap / Híreink / A hamburger eredete
A hamburger eredete

Egy járókelővel beszélgetünk Tatabányán, aki szerint a hamburgert az Amerikai Egyesült Államokban találták fel, miközben egy ázsiai, európai és amerikai állampolgár egyszerre jelentkezik be a Facebookon élőben, és számol be arról, hogy éppen milyen hamburgert eszik.

A hamburger húspogácsát egy a Római Birodalom idején élő római étterem-tulajdonos találta fel. Az orosz nép körében a középkorban a tatárok terjesztették el a nyers, felvagdalt, fűszerezett hús (ma tatárbifsztek) fogyasztását. Az alapjának másik feléül szolgáló szendvicset John Montagu, Sandwich grófja fedezte fel, aki kenyerek közé tett húst.

A 19. században aztán a nagy kivándorlási hullámmal került az Amerikai Egyesült Államokba az étel. Mivel Hamburg volt a legforgalmasabb kikötő, ahonnan a kivándorlók útnak indultak, ennek alapján nevezték el. New York városában már a század közepe után elkezdték felszolgálni a hamburg steaknek nevezett ételt, vagyis a szintén Hamburgból érkező darált húst, amit sóztak, füstöltek és hagymával, valamint kenyérrel szolgáltak fel.

A vásárok, ünnepségek közkedvelt étele lett, azonban csak egy helyben állva lehetett fogyasztani, míg a vendégek szívesebben használták volna az időt nézelődésre. Ezt felismerte az egyik árus is, aki lapítani kezdte a húsgolyókat, és zsemlébe rakta őket.

Házhozszállítás

Most nem tudsz bejönni? Semmi gond, majd mi elvisszük Neked Vegast!

Szállítási díjaink Tatabánya egész területén: 600 Ft. Vidéki házhoz szállítás díjáról érdeklődj telefonon. Bankkártyát, szép kártyát és Erzsébet kártyát elfogadunk!

Rendelesfelvétel:
K, sz, cs, v: 10.30-20.30
P, Szo: 10:30-21:30

34/310-930; 30/218-9299